Lenscontrole, waarom is dit essentieel?

door nov 4, 2022Contactlenzen, Oogmeting0 Reacties

Lenscontrole, waarom is dit essentieel?

In gesprek met klanten benadruk wij altijd het doel van een halfjaarlijkse lenscontrole. Het gaat dan vaak niet alleen om het bijstellen van de lenssterkte. We bekijken ook de bloedvaten en de traanlaag van het oog, van de klant. Daarin zien we hoe de lens beweegt en hoe het oog reageert op de lens.

We doen dit zo uitgebreid, omdat we je ogen graag gezond houden! Tegenwoordig zijn veel lenzen gemaakt van silicone hydrogel. Deze lenzen zitten comfortabel en zijn gezond voor je ogen. Je ogen blijven helder wit, dit komt doordat deze lenzen veel zuurstof doorlaten. Dit is erg belangrijk voor je ogen.

Wij nemen de tijd voor jou!

Bij Optiek Oosterwolde nemen we tijdens de lenscontrole graag de tijd voor jouw als klant. Zo kom je samen tot een goede keuze. Klant blij? Ogen blij? Dan pas is onze contactlensspecialist ook blij!

We hebben uitgebreide mogelijkheden, waarbij de gezondheid van uw ogen voorop staat. Lenzen heb je in veel verschillende soorten. Vormstabiel (hard) of zachte, enkelvoudige, torische of multifocaal. Maar ook Nachtlenzen. Verder verschilt het hoelang je de contactlenzen kunt gebruikt, een maand lens daag je (zoals de naam het al zegt) een maand en gooit ze daarna weg. Een dag lens hoef je niet schoon te maken en gooi je na een dag dragen (of avondje sporten) weg.

Máááár… er zijn ook nachtlenzen. Nachtlenzen doe je alleen in als je gaat slapen.
’s Nachts corrigeren deze lenzen je ogen, zodat je overdag scherpt zicht hebt en je dus geen bril o.i.d. op hoeft. Perfect toch? Bij onze uitgebreide mogelijkheden zit voor vrijwel iedereen een passende oplossing.

Wist je dat je bij ons niet extra hoeft te betalen voor de lenscontrole? Gewoon omdat we de gezondheid van je ogen zo belangrijk vinden.

Draag jij ook graag comfortabele contactlenzen? En weet je niet zeker of je hiervoor verzekerd bent? Wij kunnen dit voor jouw nakijken. Wellicht krijg je nog een vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Jij zorgt toch ook goed voor je ogen? Voor specialistisch advies van een diplomeerde contactlensspecialist bent u bij Optiek Oosterwolde aan het goede adres!

Een afspraak maken? Dat kan!
Je kunt bellen naar 0516-514478 of stuur een e-mail naar info@optiekoosterwolde.nl