Optiek Oosterwolde

Op zoek naar

een nieuwe bril?

Een nieuwe bril

Een montuur kiezen, geen gemakkelijke klus?

In onze Optiek kunnen monturen uitgebreid worden geprobeerd. Met behulp van onze hypermoderne oogmeetzuil van Visioffice kunnen wij foto’s en video’s maken van jou met verschillende monturen.

Zo kun je met je eigen vertrouwde bril op sterkte, de juiste keuzes maken. En mocht je geen beslissing kunnen nemen, dan kun je een aantal monturen mee naar huis nemen. Probeer de monturen thuis rustig op je gemak, in de buurt van je eigen garderobe. Klantvriendelijkheid zoals het hoort.

Wist u dat wij bij aankoop van een complete bril bijna altijd een scherpe actie voor een tweede bril op sterkte hebben? Informeer eens naar de mogelijkheden!

Goed zicht voor je kleintjes

Kinderbrillen

Je kind ziet niet meer scherp. Soms is een kinderbril op sterkte noodzakelijk. Vaak is dit voor kinderen best een beetje spannend. Kinderen onder de 12 jaar worden door ons doorverwezen naar de oogarts. Nadat je ogen daar zijn gemeten, helpt Optiek Oosterwolde je aan de juiste bril. In onze optiek hebben we een uitgebreide collectie kinderbrillen op voorraad van bijvoorbeeld BBig en Vingino.

Vanaf een leeftijd van 12 jaar mogen wij de oogmeting verzorgen. We begeleiden je stap voor stap naar de juiste bril op sterkte.

Ontspiegelde en geharde glazen worden bij kinderbrillen gratis aangeboden. Klantvriendelijkheid zoals het hoort.

Wist je dat contactlenzen ook uitermate geschikt zijn voor kinderen? Door de verbeterde techniek en materiaalgebruik is het veilig voor kinderen om lenzen te dragen. Je kind kan ongehinderd stoeien, sporten of zwemmen, zonder last te hebben van een bril.

Bekijk het kidsplan

Heeft jouw kind een bril nodig? Let op de volgende signalen:

  • Hoofdpijn
  • Vermoeide ogen
  • Het schoolbord niet goed kunnen lezen
  • Extra dicht op een beeldscherm zitten
  • Veel knipperen met de ogen
  • Wrijven in de ogen
  • Knijpen met de ogen

Bijziendheid voorkomen? Dit kun je zelf doen

Om de kans op bijziendheid te voorkomen, is het leefpatroon van de kinderen erg belangrijk. Ga veel naar buiten.

Kinderen die weinig buiten spelen en veel tijd doorbrengen op de smartphone of tablet ontwikkelen vaker bijziendheid. Hiervoor is een aantal jaren geleden de 20/20/2 regel bedacht: 20 minuten nabij werk afwisselend met 20 seconden in de verte kijken en minimaal 2 uur lekker buiten spelen.

Kinderen mogen zelf de brillen komen slijpen

Afspraak maken