Optiek Oosterwolde

Veiligheidsbril op

sterkte

Een nieuwe bril

Onze ogen zijn kostbaar, maar tegelijkertijd ook kwetsbare zintuigen.

Helaas vinden jaarlijks vele ongevallen plaats op de werkvloer met permanente schade aan het gezichtsvermogen als gevolg. Het is dus belangrijk en soms zelfs verplicht om een geschikte veiligheidsbril te dragen tijdens werkzaamheden waarbij je risico loopt op oogschade. Zeker wanneer je zicht verminderd is, is het belangrijk om met de juiste correctie gevaarlijke situaties te voorkomen. Daarom bieden wij veiligheidsbrillen op sterkte van de beste kwaliteit die voldoen aan de aller strengste veiligheidseisen.

Gevaren voor je ogen kunnen van verschillende aard zijn. Er kunnen tijdens werkzaamheden deeltjes rondvliegen die in je ogen kunnen komen. Ook kan je tijdens je werk in aanraking komen met vloeistoffen die in je ogen kunnen komen, chemicaliën of biologisch materiaal met mogelijke virussen of bacteriën. Licht, bijvoorbeeld van de zon, is ook schadelijk voor je ogen. Het risico wat je loopt bepaalt het soort bril wat je nodig hebt. Wij kunnen je hier uiteraard in adviseren. Een veiligheidsbril is dus een bril die aan strenge Europese veiligheidsnormen (EN166) moet voldoen.

Wij maken deze brillen niet zelf maar hebben hier voor een samenwerking met Bollé Safety. Bollé Safety is dé specialist in veiligheidsbrillen met of zonder sterkte. De Bollé monturen staan bekend om hun sportieve uiterlijk en optimale draagcomfort. Veiligheidsbrillen dienen niet alleen te beschermen van de voorzijde maar ook aan de boven-, onder- en zijkant. Je ziet dan ook vaak veiligheidsbrillen op sterkte met zogenaamde zijkapjes. Bollé Safety heeft ook monturen met geïntegreerde zijkapjes of met een sterk gebogen frame wat goed aansluit op het gezicht en zo de ogen perfect beschermd.

Goed zicht voor je kleintjes

IS EEN VEILIGHEIDSBRIL VERPLICHT?

Het dragen van een beschermingsbril is erg belangrijk of zelfs verplicht als je je in een omgeving bevindt waar wordt gewerkt met materialen die voor projectielen kunnen zorgen die de ogen blijvend kunnen beschadigen, of bij een omgeving met schadelijke stoffen zoals bepaalde chemicaliën.

Werkgevers bepalen vaak of het voor werknemers verplicht is oogbescherming te dragen. In geval van twijfel raden wij aan je werkgever te vragen wat de regels zijn in jouw situatie. Als je werkgever een veiligheidsbril niet verplicht stelt maar je begeeft je toch in een voor je ogen gevaarlijke situatie is het altijd een goed idee om een veiligheidsbril aan te schaffen.

Hoe werkt het?

Wij hebben een collectie pasmonturen in de winkel. Met een recent recept van je huidige bril kunnen we bril voor je bestellen. Geen recent recept? Geen probleem dan meten we je ogen op. Binnen 2 weken hebben we de speciaal voor jou gemaakte veiligheidsbril op sterkte in huis.

Meer weten over onze modellen en wil je graag advies?

Afspraak maken